• Hem
  • Blogg
  • 157 Läger & Grupper
    • Rullskidgrupp
    • Vårvinterläger
    • På tidig snö Torsby
    • SC Läger
    • Vasaloppsläger Edsåsdalen
    • Testdygn Torsby
  • 157 PRO TRAINING
  • Privatlektion
  • Föredrag
  • Vasapodden
  • Videoanalys
  • Beställa
  • Kontakt
157 TRAINING
  • Hem
  • Blogg
  • 157 Läger & Grupper
    • Rullskidgrupp
    • Vårvinterläger
    • På tidig snö Torsby
    • SC Läger
    • Vasaloppsläger Edsåsdalen
    • Testdygn Torsby
  • 157 PRO TRAINING
  • Privatlektion
  • Föredrag
  • Vasapodden
  • Videoanalys
  • Beställa
  • Kontakt
157 TRAINING

Sugen på rullskidor...här får du tips

4/29/2016

Nu när en ny färsk sommar snart står att möta runt hörnet är det nog många som funderar på att ta upp det här med rullskidor. Har man däremot inte åkt tidigare så kan denna gren verka både svår och skräckinjagande. Åtminstone för en vuxen nybörjare. Därför skulle vi vilja dela med oss av några tips som eventuellt kan sänka tröskeln något. Håll tillgodo!

- Börja på plan, ej trafikerad mark, så som tom parkering, cykelväg eller industriområde kvällstid. Tänk övningskörning. Misströsta inte heller om du måste hålla dig till plan mark ett tag.
- Se till att ha en fräsch och bra utrustning. Att köpa begagnat gör ofta att du hamnar på nedslitna rullskidor som är svåra att åka på. Nu finns även rullskidor med broms, vilket kan vara en väldig fördel. 
- Tag hjälp! I början är det skönt att ha någon med sig som kan och som kan ge tips och råd för att snabbare komma igång. 
- Utmana dig själv genom att använda alla växlar (stakning, diagonal och stakning med frånskjut). Det är lätt att fastna i stakning eftersom det kan upplevas enklare.
- När det är dags att lämna plan mark kan det vara bra att lägga en runda med uppförsbackar, men undvika utförsbackarna genom att få skjuts eller liknande. Låt inte utförsbackarna bli en begränsande faktor. Du kan i värsta fall gå nerför. 
- Börja träna bromstekniker och svängar i små, små utförsbackar. Det räcker med en liten sluttning i början. 

Sådär ja. Hoppas att våra tips kanske kan inspirera och hjälpa någon att komma igång så att vi får fler rullskidåkare därute i sommarsverige. 

0 Comments

Rullskidgrupp i Ulricehamn.

4/28/2016

Nu har ni chansen att få tio träningspass under vår och sommar tillsammans med oss. Passa på, detta kommer bli roligt.

Bild
2 Comments

Rullskidgrupp på gång

4/26/2016

Om du bor i Västsverige, gillar att åka rullskidor och skulle vilja ha lite extra sparring och motivation, så har du tur. Inom kort kommer vi nämligen att starta en träningsgrupp för rullskidor i Ulricehamn. 

Träningen riktar sig till dig som åkt en del rullskidor förut, men vill utvecklas med hjälp av tekniktips och intervallträning tillsammans med andra träningssugna. Under tio tillfällen kommer vi att vrida och vända på det här med intervaller och fart. Vi startar redan vecka 19 och kör fram till vecka 23. Sedan blir det sommaruppehåll innan vi startar igång på nytt vecka 31. 

Mer info om program, pris och annat kommer under veckan. Håll utkik!

Bild
Rullskidgrupp på gång i Ulricehamn, där ni kan sparra med denna kille.
0 Comments

Att springa med stavar

4/22/2016

Ganska ofta kommer frågan om det är bättre att springa med stavar än utan. Vad är bäst? Varför springer eller går man med stavar överhuvudtaget? Det är väl inte så enkelt att det ena är bättre än det andra, men om man ska förenkla det hela så blir svaret att det rätta är att träna för ändamålet. Är målet att springa ett maraton så är kanske att springa med stavar inte det man ska lägga störst tid på, eftersom det inte gynnar löptekniken på asfalt något vidare.

Vad är då fördelen med stavar? Framförallt ger det ett helkroppsarbete (aktiverar armar, rygg och bål) när stavarna används vid gång eller löpning. På det sättet blir det mer energikrävande och vissa upplever att det blir lättare att driva puls (högre puls), vilket skidåkare ofta vill åt.  Det är också skonsamt för kroppen, eftersom det inte blir samma stötar som vid vanlig löpning utan ett mer "glidande" steg. På det sättet sparas knän och höfter.
Stavar ger dessutom ett liknande rörelsemönster som diagonalåkning. Den som inte åker  rullskidor eller diagonalar väldigt lite på rullskidorna kan därigenom hålla igång en rörelse som förekommer väldigt mycket under vintern med hjälp av stavarna.

Så vill man ha hög puls och aktivera stora delar av kroppen så är gå eller springa med stavar ett kanon alternativ. Det funkar både i backe och på platten, med fördel längst ett skidspår med naturlig kupering.  Intervaller är kanske vanligast men även distanspass med stavar är något vi rekommenderar. Hur som helst är löpning, både med och utan stavar, ett väldigt bra träningssätt. 

Bild
Anton kan det här med att kånka stavar. Bild: Erik Wickström
0 Comments

Här är vår nya junior

4/18/2016

​Pressmeddelande, Ulricehamn 2016-04-18
 
 
 
Oscar Persson till Lager 157 Ski Team
 
Lager 157 Ski Team är i full gång med arbetet inför säsongen 2016/2017
och väljer nu att presentera sitt första nyförvärv, 24-årige Oscar Persson
som kommer att bli lagets namn i jakten på ungdomsvästen i Ski Classics.
 
Lager 157 Ski Teams nya åkare Oscar Persson, som är en av Sveriges mest intressanta långloppsåkare inför framtiden, avslutade nyss sin första säsong i långloppscupen Ski Classics. Bland vinterns resultat finns en 13e plats i Birkebeinerrennet och en 16e plats i Kaiser Maximilian Lauf. Förutom detta även en seger i Skinnarloppet.
 
- Det känns jättebra att vi knyter till oss en av de mest lovande talangerna inom långlopp i Sverige och han har visat hög kapacitet i vinter, säger teamets sportchef Anton Järnberg.
 
Född -92 har Persson två år kvar i ungdomsklassen och teamets förhoppning är nu att kunna hjälpa Persson att höja nivån ytterligare för att ge Team Leasplan Go en match
i kampen om den rosa ungdomsvästen. Redan under teamets första lägervecka i Ulricehamn senare i vår kommer Persson att ansluta tillsammans med övriga åkare.
 
- Det känns kul och spännande att få bli en del av teamet. Nu får jag ännu bättre möjlighet att satsa på vinst i ungdomscupen i vinter, säger Persson.
 
Lager 157 Ski Team går till vintern in i sin tredje säsong med Lager 157 som huvudsponsor. Under säsongen som var skördade teamet stora framgångar, framförallt då Britta Johansson Norgren bärgade totalsegern i Ski Classics. Teamet härstammar ur Sveriges första långloppsteam, Helsinge Ski Team.  
 
 
 
 
 
 
För mer information, kontakta:
Anton Järnberg, sportchef
Telefon: +46703-643966
Mail: anton@lager157skiteam.com

Bild
0 Comments

Dags att damma av rullskidtekniken

4/15/2016

Efter vårt förra inlägg här på bloggen så har ni som befinner er i snöfritt land förhoppningsvis nattat era skidor på ett bra sätt. Om ni samtidigt tänkt plocka fram rullskidorna så kanske det kan vara bra att friska upp teknikteorin kring rullskidåkning också. Då föreslår vi ett YouTube-klipp som vi gjorde tillsammans med Team Sportia förra våren. Där ger vår egen (före detta) rullskidstjärna Marcus Johansson tillsammans med coach Anton sina bästa tips kring denna ädla barmarkssport. Håll tillgodo!

0 Comments

Ge skidorna lite kärlek inför sommaren

4/14/2016

Nu är säsongen slut och det börjar bli dags att lägga undan skidorna för sommarförvaring. Då blir de tacksamma för lite extra kärlek som du antingen låter vår samarbetspartner Team Sportia ge, om du hade tänkt lämna in dem där, eller enkelt ger själv. Vi delar här med oss av några tips kring hur du förbereder skidorna inför din sommarförvaring. Genom de här enkla momenten kommer skidorna må så mycket bättre när du plockar fram dem till hösten igen.

Detta behöver du:

För att ta bort fäste
Vallaväck
Fibertex
Papper eller handduk

För glidytor:
Wax Cleaner
Papper
Borste 
Vallajärn 
Paraffin

- Om du har fästvalla på skidorna så börja med att ta bort den med vallaväck och fibertex. Gör skidan helt ren, du kan få göra om det några gånger för att få den helt ren. 

Bild

- När skidan sedan är ren så applicera wax cleaner över hela glidytorna och dra rent med papper.

Bild

- När skidan torkat borstar du ur den ordentligt. Nu är både fästzon och glidytor helt rena. 

Bild

- Lägg sedan på ett paraffin över glidytorna. Smält det mot strykjärnet och droppa över skidan. 

Bild

- Värm ut paraffinet till en jämn yta och skidan är klar för sommaren.

Med dessa ganska lätta steg så har du nu en skida som kommer må betydligt bättre till hösten än om du hade gjort rent den då när du ska börja åka på den igen.

0 Comments

Sammandrag av Ski Classics 15/16 - Del 3

4/12/2016

Vi håller ju på att sammanfatta säsongens Ski Clasics och hur det gick för teamet. Eller kanske snarare vilken form teamets framgångar tagit. Nu har vi kommit till säsongens sista tredjedel, och först ut i den var Vasaloppet. 

Vasaloppet
Vi kom till Vasaloppet med en fin känsla. Britta i gult och ett gäng grabbar som börjat visa att formen var på väg. Loppet började i ett lågt tempo, mycket på grund av den snö som fallit under natten. Från och till var det uppemot 300 personer i klungan, men efter ca 35-40 km satte Leaseplan fart på det hela och Dammen och Callesen fick en lucka. När farten skruvades upp så fick också Britta en lucka på de övriga damerna ganska direkt. Hon visade upp en imponerande skidåkning uppför Lundbäcksbackarna. Samtidigt verkade samtliga killar ser ut att gå ganska lätt med i huvudklungan som var nere i ca 50 personer i Oxberg och några färre i Hökberg. I nedförslöpan efter kontrollen i Hökberg passade Bysse tyvärr på att åka ut i skogen i samband med en vurpa.

Eftersom damerna hamnat i varsina klungor så varierade Brittas avstånd mot de andra i takt med respektive klungas framfart. På herrsidan förstod vi när täten nådde Moraparken att det skulle bli en klumpspurt och ungefär samtidigt, lite längre bak, blev Britta ikappkörd av Smutna och Korsgren. Brink tog en bra position in på upploppet men orkar inte riktigt sista kilometern. Istället spurtade Otto till sig en fin 6:e plats med Mackan närmast utav 157-åkarna på en 15:e plats, bara sekunder bakom segraren Dahl.

Några minuter senare var det på väg att bli en fantastiskt avslutning av damloppet också. På förhand hade arrangören utlovat fritt upplopp för de första damerna genom att visa herrarna åt sidan. Funktionärer, flaggor och visselpipor fanns där, men hade väl inte riktigt den effekt Vasaloppet hade hoppats på så något fritt upplopp blev det inte. Först över mållinjen blev hur som helst Smutna, före Britta. Så trots en del besvikelser, en bra dag allt som allt med en andra plats på damsidan och två herrar topp 15. 


Birkebeinerrennet
Detta kuperade lopp är en klassiker med sin början bestående av 15 km uppför ett fjäll. Britta kom upp på sagda fjäll som trea och jobbade sedan, tillsammans med Boner, in en hel del tid på ledarduon innan sista stigningen. Väl där stack Boner ifrån och ikapp ledarduon och vann loppet. Britta höll fjärdeplatsen och drygade därmed ut i cupen, vilket innebar att det i princip skulle till en sjukdom för att hindra henne från att vinna totalen. Mackan, Otto, Bysse och Gurra (som gjorde sitt första långlopp för året) gick med i klungan genom loppet fram till den sista stigningen. Där splittrades det upp och Otto och Mackan var de 157-åkare som tog sig fram bäst och hamnade i andra klungan. In mot mål gjorde Otto en del jobb och spurtade till slut in på 12:e plats medan Mackan gick in som 19:e man.

Årefjällsloppet
Årets sista Ski Classics tävling, där Britta behövde ta sig i mål topp 30 för att säkra cupen. Hon låg länge med i tätklungan på 9 stycken som splittrades upp med knappt 3 mil kvar. Därefter blev det en kamp där hon till sist avslutade en helt fantastisk säsong som 7:a i mål och vinnare totalt. En fantastisk känsla och framgång för teamet. Herrarna var på offensiven i början av tävlingen och Gurra tog det första spurtpriset medan Otto tog det andra före Bysse. Precis som i damernas lopp så sprack det upp i backen efter Ottsjö. Otto, Gurra och Jörgen hamnade strax efter topp tio varefter Otto jobbade upp sig till andraklungan. Tyvärr gjorde sedan ett stavbrott med kilometern kvar av loppet att han inte fick vara med och köra om 11:e platsen utan hamnade på 17:e plats. Strax därefter gick Jörgen in som nummer 19 i mål.

En lite tyngre sista dag med andra ord, men vad gör väl det? En fantastisk säsong har vi haft. Dels med totalsegern på damsidan...såklart! Men även med en fjärdeplats i lagtävlingen och flera individuella framgångar för åkarna som tagit både spurtpriser och personliga rekord placeringsmässigt. Vi ser redan fram emot vad nästa säsong ska ha att bjuda på. Under tiden visar vi på nytt vår summering av säsongen i filmformat nedan. 

0 Comments

Sammandrag av Ski Classics 15/16 - Del 2

4/8/2016

I tisdags påbörjade vi en sammanfattning av årets Ski Classics och hur gick för teamet. Lopp för lopp radar vi upp våra resultat, med betoning på det som gick bra. Det sista vi rörde vid i tisdags var La Diagonela och nästa tävling efter det loppet var ju Marcialonga. Nu kör vi!

Marcialonga
Efter en lyckad helg i St Moritz var vi framme vid ett av säsongens absoluta mål med gott självförtroende. Det 70 km långa loppet började i ett hiskeligt tempo på herrsidan och uppe vid spurtpriset, vid vändningen efter 16 km hade vi Marcus J, Bysse och Otto med i den tjugo man stora grupp som kommit loss. Otto nådde spurtpriset som tvåa och hade där fått en lite lucka tillsammans med spurtkungen Nyggard. Då tog Otto tillfället i akt och stack i väg på egen hand. I 25 km åkte han solo och imponerade stort i sin skidåkning. Som mest hade han 40 sekunders försprång på klungan. När sedan klungan, dit Audun och Jörgen nu anslutit, kommit ikapp höll den också ihop fram till sista backen. Väl uppe var Bysse först i mål av 157-åkarna på en 9:e plats med Brink hack i häl på 11:e.

För damklassen blev det här ett av detta års mest minnesvärda lopp. När herrarna kom ikapp efter 16 km bestämde sig Britta för att försöka haka på, vilket splittrade klungan i molekyler. Efter det blev resten av loppet en kamp mellan säsongens giganter Britta och Smutna. Sista backen var en riktig nagelbitare där tv- tittarna och vi i servicestaben slets mellan hopp och förtvivlan. Tillslut blev Britta först i mål, men det är svårt att återberätta så kolla in klippet här nedan där Lars guidar er upp för backen. Detta är underhållning.


Kaiser Maximilian Lauf
Detta 65 km långa och extremt kuperade lopp kom till bara dagarna innan loppet skulle köras eftersom König Ludwig Lauf tvingades ställa in. Efter Marcialonga var alla åkare utom Audun sjuka, och vi fick endast Audun, Britta och Mackan J till start. Britta visade här en enorm styrka då hon i vanlig ordning stakade. Det räckte till en fjärdeplats på den hårdaste bana som någonsin körts i Ski Classics. Trots en miserabel uppladdning i sjuksängen så tappade hon alltså knappt någonting i totalcupen. Audun och Mackan var länge med i den absoluta toppen men kroknade lite på slutet och slutade 19 respektive 21. Audun plockade också en del spurtpoäng, så vi kom ändå hem från Seefeld men hedern i behåll och inte alltför många tappade poäng.

Toblach Dobbiaco Cortina
Det här loppet kortades ner till 32 km på grund av snöbrist, men det blev ändå en fin tävling i den tyska delen av Italien. Vi var återigen fullt lag och återigen uppe på toppen av prispallen. Britta hade piggnat till igen och tog sin fjärde seger för säsongen i en spurt mellan tre åkare där Britta var överlägsen och eftersom Smutna inte var med i spurten drygades totalledningen ut. Herrarna tog en dubbel vid första spurtpriset, Otto före Bysse. Sedan sprack det upp ordentligt i fältet och Bysse och Mackan spurtade i en andraklunga till sig en 11:e respektive 14:e plats. En bra dag igen.


I och med Toblach Dobbiaco Cortina avslutades vår Europaturné och vi fick några veckors paus inför de sista loppen i Scandinavien. Med den gula västen i bagaget åkte vi hemåt glada som spelemän (som Stefan Palm skulle sagt). De tre sista loppen i Ski Classics återstod och dem sammanfattar vi i del tre som kommer inom kort. 

0 Comments

Nordenskiöldsloppet, 18-milautmaningen

4/7/2016

Tänka sig att det finns de som åker ett skidlopp på 18 mil frivilligt. Det är just vad Marcus J, Britta, Jörgen och Markus O ska göra när de till helgen beger sig till Jokkmokk för att åka Nordenskiöldsloppet, världens längsta och tuffaste skidlopp enligt arrangörens egen utsago. Hur göra för att ta sig an en sådan utmaning då? Allt som gäller i uppladdningen till vilket lopp som helst gäller ju här också, men på en liten annan nivå. Det är i alla fall vad vi antar, eftersom ingen av oss i teamet har någon erfarenhet av liknande äventyr sedan tidigare. 

Energimässigt blir det såklart viktigt att vara fulltankad, men det går ju liksom inte att vara mer än fulltankad. Så det viktiga kommer att bli energitillförseln under loppets gång. Som vanligt använder vi produkter från vår samarbetspartner Skip, där sportdrycken blir basen i det hela. Åkarna kommer att ha en flaska på ryggen hela tiden som vi ska försöka byta varje timme och då gå runt på tre olika sportdryckssmaker för att skapa variation. En av smakerna innehåller dessutom koffein. Utöver det så tror vi att det blir hårdast åtgång på gels och bars, vilket åkarna både kommer att bära med sig utav och få påfyllning av under resans gång. Serviceteamet packar förutom detta även ner bananer och mackor att bjuda på.

Något annat som är speciellt för detta långa lopp är skidorna och hur får vi dem att fungera under så lång tid. Vi har en plan och kommer också att ha med oss produkter som skulle kunna få fart på skidorna igen efter sådär 9-10 mil om så skulle behövas. Men det är helt klart en utmaning och inget vi är vana att jobba med.

Loppet då? Vilka är det som är bra på att tävla i 8-10 timmar? Några av de vanliga långloppsstjärnorna som kommer till start är Dahl, Aukland, Britta och Brink, men det ska bli väldigt spännande att se om det är de vanliga favoriterna som har något att säga till om här. Det blir i alla fall både tufft och spektakulärt, det kan vi nog vara överens om allihop. 

Det här med ultralånga distanser på skidor verkar ju för övrigt vara lite i ropet just nu. Det var nog inte många som missade en viss herr Wickström när han med bravur slog världsrekordet i att avverka så lång distans som möjligt under 24 h häromdagen.Har du mot förmodan missat detta så rekommenderar vi att du kikar här.

Ja, säsongen är nästan slut, men ännu inte över. Först ska vi bara köra den här lilla tävlingen, på sisådär 10 timmar.

Bild
Kommer Nordenskiöldsloppet avslutas med spurt precis som Vasaloppet? Foto: Magnus Östh för Ski Classics
4 Comments

Sammandrag av Ski Classics 15/16 - Del 1

4/5/2016

Nu har det, till förtret eller förtjusning, börjat dyka upp vårtecken lite här och där. Vintern går mot sitt slut i år också och det blåser ljummare vindar. Det har det däremot inte gjort för Lager 157 Ski Team i år. I alla fall inte om vi själva får avgöra. Förutom totalsegern på damsidan i Ski Classics som säsongens höjdpunkt, så har flera av åkarna tagit stora kliv uppåt i sin utveckling och trots att vi inte lyckades klå Team Exspirit om pallplatsen för laginsatsen, så får en fjärdeplats som lag ändå räknas som en bra språngbräda inför nästa säsong. 

Nu är det dags att summera årets säsong och lägga lite extra fokus på alla goda insatser. Kalla det årskrönika eller resumé eller vad du vill. Här kommer i alla fall del ett.

La Sgambeda
Prolog Lördag:
I år var andra året med klassisk stil för La Sgambeda i Livigno i Italien och andra året loppet ingick i Ski Classics. Lördagen, dagen innan själva huvudloppet, bjöd på en prolog över 15 kilometer där herrarnas och damernas tider lades ihop på ett sätt som var antingen för mystiskt för oss att lista ut meningen med eller bara ogenomtänkt. Totaltiden bildades genom att multiplicera tredje herres tid och därtill addera tiden för bästa dam. Alltså en totaltid där damernas insats av någon outgrundlig anledning justerades ner i värde. För teamets del resulterade prologen hur som helst i en fjärdeplats i totalen. 

La Sgambeda 24 km:
Själva La Sgambeda kortades ner på grund av snötillgången till 24 km (4x6 km). Britta visade på en gång att hon tagit ett kliv under försäsongen. Hon tog taktpinnen i loppet och visade extrem styrka i den tunga stigningen på varje varv. Det hela slutade med spurt där Britta slutade som tvåa efter Katarina Smutna. Även herrarna i teamet visade att de förbättrat sig inför den här säsongen. Ottosson var uppe och plockade poäng vid spurtpriset trots startposition närmare hundra och en vurpa på vägen. Mot slutet av loppet, ut på sista varvet, så var det bara 12 st kvar i tätklungan. Byström låg med i klungan och det hela slutade med spurt som vanns av John Kristian Dahl medan Bysse fick en fin sjätteplats. Bra start för teamet.
 

Jizerska Padesatka
Även detta lopp fick kortas ner och kördes på ett, för långlopp, osedvanligt vis över en 3 kilometer lång slinga som rundades 15 gånger. På herrsidan hade vi ingen riktig höjdardag, men Jörgen var vår bäste man på en 15:e plats. Det starkaste minnet från herrarnas lopp är nog ändå Eliassens kross då han vann med över 3 minuter. Succé för teamet vart det ändå den här dagen när Britta vann med dryga minuten till tvåan efter en imponerande solokörning. Teamets första seger och den gula tröjan följde med oss hem.

Bild
Brittas fighting face under Jizerska. Foto: Magnus Östh för Visma Ski Classics

La Diagonela
Ännu ett lopp på höghöjd. Britta och Marcus Johansson hade varit i Livigno på höjduppladdning och det gav effekt. Britta tog den andra raka segern efter att ha grillat sönder Smutna under sista milen. Mackan gjorde sitt livs lopp dittills och slutade 8:a. Även Bysse var länge med i absoluta täten och slutade till sist som 12:a och som grädde på moset tog Ottosson en del spurtpoäng.


Ja, så såg säsongens första tredjedel ut för oss. En rätt hygglig start ändå. Vi återkommer snart med del två där vi summerar Marcialonga, Kaiser Maximilian Lauf och Toblach/Dobbiaco Cortina. ​

0 Comments

Vallarapport Årefjällsloppet

4/4/2016

Årefjällsloppet63 km klassiskt. Klart - 2 start + 3 mål 
Parafin: Swix Vit Maraton 
Pulver: HWK Warm

Handstruktur  Swix 2 mm

Bild
Gustavs skidor gled fint under Årefjällsloppet. Bild Ski Classics
1 Comment

    Om bloggen

    Lager 157 Ski Team delar med sig av erfarenheter och tankar kring träning, tävling, material med mera.

    Arkiv

    April 2019
    March 2019
    February 2019
    January 2019
    December 2018
    November 2018
    April 2018
    March 2018
    February 2018
    January 2018
    December 2017
    November 2017
    October 2017
    September 2017
    August 2017
    July 2017
    June 2017
    May 2017
    April 2017
    March 2017
    February 2017
    January 2017
    December 2016
    November 2016
    October 2016
    September 2016
    August 2016
    July 2016
    June 2016
    May 2016
    April 2016
    March 2016
    February 2016
    January 2016
    December 2015
    November 2015

    Kategorier

    All
    157 Training
    åkarblogg
    Alliansloppet
    åsikt
    Barmark
    Flödet
    Kaiser Maximilian Lauf
    Klarälvsloppet
    La Diagonela
    Lager 157 Ski Team
    Marcialonga
    Material
    Orsa Grönklitt
    Orsa Grönklitt
    Rullskidor
    Ski Classics
    Snö
    Taktik
    Teknik
    Träningslära
    Träningstips
    Träningstips
    Ulricehamn
    Vallaprojektet
    Vasaloppet
    Vasapodden

    RSS Feed

    Annons:

    Bild
Powered by Create your own unique website with customizable templates.